« terug naar het overzicht

Tips om langer te lijken

13-04-2018
Met de juiste kleuren, materialen en stijlen kun je veel aan je verschijning doen. Zo kun je optisch langer lijken met de juiste combinaties. In dit blog-bericht besteden we hier extra aandacht aan. Langer lijken kan dan wel gezichtsbedrog zijn, maar lijkt vaak ook slanker en dat willen de meeste vrouwen. Zo krijg je zomaar een paar centimer cadeau. Wie wil dat nu niet?
 
Lengte en langer doen lijken
Lange mouwen doen langer lijken, maar zorg dan wel dat ze ook strak langs je armen vallen en geen wijde blousen, vlindermouwen of pofmouwen hebben. Die doen weer breder lijken.
Lange broeken, zonder omslag. Let wel, sla de broekspijpen niet om, want ook dan lijk je weer korter. Lange broeken die mooi aansluiten rond je lichaam.
Denk bijvoorbeeld aan een jas die net over je billen valt.
 
Lijnen waarmee je langer lijkt
Creëer een lange verticale lijn in zoveel mogelijk eenheid qua kleur.

Kleuren die je meer lengte geven
Donkere kleuren ogen slanker. Wit maakt bijvoorbeeld weer breder. Heldere / felle kleuren kun je wel bovenaan dragen (tenzij je geen aandacht wilt vestigen op je buste) naar beneden toe draag je dan wat donkerdere / gedempte kleuren. Niet alleen zwart oogt slank, alle donkere kleuren doen dit.
 
Tops en blouses
Met strakke tops en niet te ruime blouses lijk je langer. Draag de top of blouse in je broek (taillebroek) en je creëert nog meer lengte. 

Maxi-dress en jurken
Een Maxi-dress kan een goede keuze zijn, maar alleen als deze net onder de knie valt en je deze met hakken draagt. Let op dat je jurk niet tot aan de grond is, hiermee lijk je korter. Ook brede / wijd vallende jurken zorgen dat je korter lijkt.
 
Rokken kunnen ook lengte geven
Een rok met een split creëert ook lengte, ook hier weer met hakken. Draag geen plooirokken of wijde rokken daarmee lijk je korter en steviger. Probeer qua kleur en materiaal een rok met top te combineren die zoveel mogelijk eenheid neerzet, daarmee creëer je die verticale lijn. Een horizontaal gestreepte top met brede strepen, een spijkerrokje en een legging tot de enkels maken korter en breder, vermijd dit dus. Een korte rok geeft de verbeelding dat je langer bent. Een rok over de knie zorgt juist weer dat je korter lijkt. Zeker korte high-waist rokjes geven het effect dat je mooie lange benen hebt.

Broeken die je langer doen laten lijken
Door een skinny-broek, lang (zonder omslag) te dragen lijk je langer. Echter zijn er genoeg vrouwen die wat stevigere benen hebben en dan is een skinny jeans weer niet het gewenste item. Dit geldt ook voor taillebroeken, maar zorg er dan voor dat de taillebroek netjes aansluit. Een taillebroek geeft eveneens een chique uitstraling. Let op met heupbroeken, deze laten je benen korter lijken. Sla zeker de broekspijpen niet om, de aandacht gaat dan naar beneden en dat is juist niet wat je wilt. Je wilt dan mensen tegen je op kijken. Met flared jeans (flowerpower) krijg je ook extra lengte omdat je de balans weer terug brengt.

 
Vermijd horizontale prints en ronde lijnen dit veroorzaakt bolling
Horizontale strepen kunnen breed en kort maken als ze breed zijn. Kleine streepjes kunnen wel een langer en slanker effect geven. Ook brede kragen geven een korter en breder effect.
 
A-symmetrische modellen doen langer lijken
A-symmetrische jurken doen langer laten lijken. Zeker wanneer de schnit vanaf de bovenbenen begint.
 

Accessoires om langer te lijken
Ook je accessoires spelen mee in het geheel. Een lange ketting of lange oorbellen, maken ook langer. De lange ketting laten hangen, niet rond je hals draaien.
Een te grote tas zorgt weer voor verbreding en verkleining. Zorg dus voor een kleinere tas.  
Ook kun je een sjaal open dragen en niet rondom je hals dragen.
Draag geen brede riemen, maar juist een smal riempje in de taille. Hiermee wordt de taille geaccentueerd, maar niet abrupt verbroken door een brede lijn. Subtiel is beter. Een enkele horizontale lijn kun je beter vermijden, dit breekt en daardoor is de verticale lijn korter en lijk je dus ook korter.
  
 
 
Vermijd blokken hierdoor lijk je korter
Vermijd blokken in kleuren, materialen en lengtes. Des te meer eenheid er is, des te langer je lijkt. Blokken zijn al snel vierkant en daardoor lijk je weer korter.
 
Met hakken ben en lijk je langer
Hakken geven je niet alleen letterlijk meer lengte, maar ook optisch. Draag je open schoenen, pumps met een hakje dan zie je meer huid en daardoor lijk je langer. Hakken kun je eigenlijk altijd dragen, kijk wel goed naar de lengte van de hak zodat het geen killer heels worden. Hakken in huidkleur die geven nog meer lengte.
Neem ook de overknee laarzen, deze gaan in een lengte door en daarmee creëer je ook lengte.

 


Vragen? Neem contact met ons op via mail info@sazoo.nl of via telefoon 085-0410001
15% korting op je eerst bestelling?

Meld je aan bij
Sazoo