« terug naar het overzicht

JURKJES...

23-05-2017
Jurkjes, jurkjes en nog eens jurkjes.
Wat een keuze en wat een mogelijkheden
Teveel om op te noemen.
Toch zijn de jurkjes onderverdeeld in verschillende termen. Om je een handje te helpen bij het maken van je keuze, hebben we er een aantal wat meer omschreven

A-LIJN JURK
Een a-lijn jurk loopt tot aan het middenlijfje meestal getailleerd en dan wijd in de vorm van een A naar beneden. Hierdoor heb je tot aan de taille een strakker model en wijd uitlopend richting de buik / billen / benen waardoor een eventueel buikje wat vervaagd.


Meer informatie over deze a-lijn jurk?

MIDI-JURK
De midi-jurk valt rond de knie. Een midi-jurk kan strak langs het lijf vallen en wat losser. Midi zegt het eigenlijk al, halverwege. Een jurk die eindigt dus halverwege de benen, rond de knie. De midi-jurk wordt vaak gezien als wat stijf, dat komt door de knielengte. Terwijl je deze modellen wel degelijk ook heel elegant, sexy of stoer kunt dragen.

Bekijk meer midi-jurken

MINI-JURK
De mini-jurk, het woord zegt het eigenlijk ook al. De mini-jurk is een korte jurk, die tussen de billen en knie valt. Een echte mini-jurk valt net over de billen (en soms zie je nog een randje bil mee), al weer bijna vergelijkbaar met een tuniek. Ook een mini-jurk kan voor verschillende activiteiten gedragen worden. Alhoewel deze vaak meer de uitstraling heeft van sexy en jong. Hoe korter hoe jonger en hoe meer sexy.
Een mini-jurk hoeft niet altijd een goedkope uitstraling te hebben, dat ligt er een beetje aan waar je de mini-jurk mee combineert. Draag je er bijvoorbeeld een colbert of blazer overheen OF een paar mooie pumps onder dan kan de mini-jurk in combinatie met bijvoorbeeld een mooie panty een heel andere uitstraling geven. Alhoewel wanneer de mini-jurk net over de billen valt, deze natuurlijk wel een meer aandachttrekkende uitstraling krijgt. 

Meer mini-jurken bekijken?

MAXI-JURKEN
Maxi-jurken zijn jurken die over de knie vallen en zelfs in sommige gevallen bijna op de grond hangen. De maxi-jurk hangt ongeveer op de enkel of soms daar nog overheen. Maxi-jurken hebben een wat stijve, elegante uitstraling en kunnen bij het lijfje aan de bovenkant natuurlijk wel 'sexy' gemaakt zijn. Een diepe decolleté, off-shoulder, one-shoulder, spaghetti-bandjes, halter, een hoge split of kant in de jurk verweven zijn allemaal elementen die een maxi-jurk kunnen opleuken en verfraaien. Zelfs voor de zomer zijn maxi-jurken niet te warm, deze zijn dan van luchtig materiaal gemaakt en hebben een mooie decolleté.
Coktailjurken zijn over het algemeen ook maxi-jurken vanwege de elegance.

Meer maxi-jurken kun je hier bekijken
 


Vragen? Neem contact met ons op via mail info@sazoo.nl of via telefoon 085-0410001
15% korting op je eerst bestelling?

Meld je aan bij
Sazoo