« terug naar het overzicht

Hoe kan ik op hakken leren lopen?

19-10-2017
Tips om op hakken te lopen
Wie wil dat nu niet, shinen op een paar high heels. Maar je moet het natuurlijk wel kunnen. In deze blog geven we enkele tips hoe je kunt leren beter op hakken te lopen en lees je eveneens welke hakhoogte het beste bij je past. Je moet er natuurlijk wel op kunnen lopen, want recht voor de neus van je prins op het witte paard onderuit gaan is natuurlijk geen optie.
 
Het begint bij het kopen van de juiste schoen
De juiste maat is allereerst het aller belangrijkst. Zit een schoen in de winkel al te krap of te los neem hem dan niet. Heb je last van de punt bij je teentjes, als je de schoen aan hebt. Deze wordt niet wijder als je de schoen uitloopt. Floep je al met je hak uit de pump in de winkel, neem deze schoen dan niet, want schoenen loop je altijd nog uit. Een zooltje zou een oplossing kunnen zijn, maar realiseer je wel dat wanneer je dit zooltje weer uit je schoen haalt de schoen wijder is en mogelijk daardoor ook niet zal passen. Pas je een schoen met een sok, hou er dan ook rekening mee dat wanneer je de schoen zonder sok gaat dragen deze ook wijder zit en misschien dan dus niet past.
Kortom de schoen moet dus lekker zitten en je moet je er goed bij voelen. Loop gerust een paar rondjes in de winkel. Enne, ga je schoenen altijd passen aan het eind van de dag, want dan zijn je voeten op hun dikst.
 
 
Neem tijd om te leren lopen op hakken
Begin klein, met een klein hakje. Kies hierbij voor een blokhakje en een lage hak van zo’n 6 cm of lager. Oefen hier een aantal weken op voordat je over stapt naar een hogere, spitsere hak. Hou er rekening mee dat je de goede houding aanneemt. Schouders recht, borst naar voren (geen holle rug) zodat je de grond goed onder je voelt. Hoe meer je oefent des te beter het zal gaan. Oefen ook op verschillende ondergronden. De straat loopt stroever als een laminaat of tegelvloer. De straat is echter vaak wat ongelijk en een laminaatvloer vaak wat gladder. Ben je al zover dat je op wat hogere en spitsere hakken kunt lopen. Vergeet dan niet te oefenen met traplopen, zou toch zonde zijn als je van de trap afvalt voor het oog van je vrienden.
 
 
Blaren
Blaren zijn niet onoverkomelijk. Daarom is het handig om altijd blarenpleisters mee te nemen als je op stap gaat. Of je plakt ze heel slim al op de plaatsen die het meeste druk krijgen en waar je nu al drukpunten voelt. Daarmee kun je blaren natuurlijk voorkomen.
 
De ideale hakhoogte
Ga eens op een stoel zitten en strek één been recht voor je uit. Je kunt je knie eventueel ondersteunen met een andere stoel. Vraag iemand om een liniaal vanaf je hak boven de vloer te houden. Hou dan een potlood tegen de bal van je voet zodat er een driehoek ontstaat met de liniaal. Op de liniaal vind je dan jouw ideale hakhoogte.
 

Neem een kijkje in de schoenencollectie van Fashion&Trends


Vragen? Neem contact met ons op via mail info@sazoo.nl of via telefoon 085-0410001
15% korting op je eerst bestelling?

Meld je aan bij
Sazoo