« terug naar het overzicht

Gezichtsvormen en blush

6-04-2018
DE WANGEN EN GEZICHTSVORMEN
 
De wangen
De wangen / jukbeenderen kun je nog wat verfraaien met een rouge. De rouge zorgt voor gezonde blosjes op de wangen. De blush zorgt dat de contouren net onder de jukbeenderen beter naar voren komen. Je kunt de blush net tegen het jukbeen aan zetten of er net boven op. Het ligt een beetje aan de vorm van je gezicht. De blush zorgt voor een gezonde en stralende uitstraling. De blush is vocht inbrengend en conditionerend.
 
Enkele tips:
* Donkere blush aan beide kanten geeft een vrouwelijke look, maar maakt wel ouder
* Roze blush op de koontjes van je wangen maakt jonger en laat je er frisser uit zien (te roze maakt te jeugdig      ‘babyface’)
* Bronzing powder op je wangen, voorhoofd en kin geeft een gezonde look.

Gebruik blush met mate, je moet eigenlijk niet kunnen zien dat je het op hebt.
Je kunt het beste in de kou even buiten gaan staan om te kijken welke kleur je wangen hebben / krijgen. Dit is de meest natuurlijke kleur voor je blush.
 
GEZICHTSVORMEN
Er bestaan verschillende gezichtsvormen, het is hierbij dan ook belangrijk dat je de blush op de juiste manier aanbrengt.

Rechthoekig gezicht:
Een rechthoekig gezicht is hoekig en langer dan het breed is met een brede kaak en voorhoofd. Je blush breng je aan op de appeltjes / koontjes van de wangen en blend dan horizontaal / recht naar je oren.

Rond gezicht:
Een rond gezicht heeft geen scherpe hoeken en is meestal breder bij de jukbeenderen met zachte rondingen bij de kaaklijn en het voorhoofd. Je strijkt langs de jukbeenderen omhoog. De blush mag hierbij niet buiten de wenkbrauw grens komen.

Ovaal gezicht:
Heb je een ovaal gezicht dan noemt men dat een ideaal gezicht als we praten over make-up. Ovale geizchten zijn iets breder bij de jukbeenderen en bij het voohoofd en de kin loopt het weer wat smaller. De blush staat hier het beste op de appeltjes van de wangen / koontjes of daar waar de jukbeenderen het beste tot uiting komen.

Hartvormig gezicht
Heb je een hartvormig gezicht dan lijkt dat op een rond gezicht maar met zachte hoeken. Een hartvormig gezicht heeft een voorhoofd even breed als de jukbeenderen. De kin is hier smaller dan de rest van het gezicht. Je brengt hier de blush aan net onder de appletjes van de wang en blend dan omhoog.


Vragen? Neem contact met ons op via mail info@sazoo.nl of via telefoon 085-0410001
15% korting op je eerst bestelling?

Meld je aan bij
Sazoo